május 24, 2010 - vége

2010.05.24. 23:16

"...hisz újra csak elmúlt, egy balatoni nyár..."

 

 A KFT eme nagybecsű örökzöldje cseppent bele a fülembe amikor hajnalban elkezdtem eszmélni, arra hogy fel kell kelni. Sajnos ejött, ez a nem várt nap, amikor reggel útra kelünk, s már csak a lelkünkben (na és persze a számítógépen) tudunk képeket tárolni erről a szépséges tájról. Utoljára még lesétáltam a kis patakhoz s felnézve a hegyekre csak némán, legbelül sóhajtoztam egy kicsit. Reggelire friss túrógombóc és a "szokásos" húsos és sajtos hideg finomságok vártak bennünket. Friss túrógombóc, reggel 6kor! 

 

 

 

 Még egy pár perc szusszanás, majd a búcsú pillanatai következtek. Könnyes szemmel búcsúztattak bennünket, s kérték, mihamarább újra látogassunk el hozzájuk. Még az idén....hmmm, de szép is lenne.

 

 850 km. Ennyi várt ma ránk Hódmezővásárhelyig, majd pedig 400 Kanizsáig. Nem tűnik soknak, de aki még nem látta azokat az utakat, az ne okoskodjon inkább. Elárulom: az első 850 km potom 13 órán át volt finomság, melyben egy kis korondi pálinkabeszerzés és néhány pisike fért bele. Az útról inkább nem írnék sokat, max anynit, hogy a végét sikerült kicsit elrontaniuk a drótostótoknak. Ugyanazon "vétségért" csak a magyarokat, s közöttük bennünket is kivettek a sorból  csak néminemű zsebreeuró hatására akaróztak csak visszaadni a forgalmikat és jogsikat. Khmmm...a többit mindenki magában úgyis sejti, milyen kedves jelzős szerkezetek záporoztak a rend tót őreire, akik amúgy a hazafelé tartó magyarokat szinte minden faluban trafipaxozták. Útközben már felfigyeltünk arra, hogy a kocsi kicsit furán remeg, rázkódik. Kis okoskodás után sikerült megtalálnunk a hibát: a pár napja cserélt guminál a felniről eltűnt a rátett súlyt, s emiatt viselkedett a kocsi olyan érdekesen.

 Megérkezve Hódmvhra a mama finom sülthusa és tésztája várt házi csalamádéval. Duplán mertem, nagyon isteni házias anyagot sikerült véteelznem. Az estét egy kis hozott áfonyapálesz és sör tette lazává, melyet nemsokára egy kiadósnak nem nevezhető alvás követ. Most. Azonnal.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr922028956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása