Mint a mesében. Ugye Ti is ezt éreztétek tegnap, amikor a napfogyatkozásból semmit sem láttunk? Naja, nem mentünk eléggé magasra. Én meg lassan egy hónapja nem írtam nektek. Pedig aztán lenne mit, az tuti. Az Élet sokezerrel teper az úton, s hoz jót, nomeg rosszat. Hiszen a kettő együtt jár, így teremt egyensúlyt. Egyensúlyt, ami ha nem lenne összeborulnánk. Talán akkor tudunk gyűlölni valakit szívünkből, ha már szeretünk valakit nagyon. HmmHmm. Szóval túl vagyunk egy problémás és gyenge decemberi forgalmon és egyenlőre egy vegyes újévkezdeten. De a kettő között volt pár igazán kellemes nap, amit az ember a családdal eltölthetett és felszívhatta magát. Amire egy ilyen 2010 után igencsak szükségem volt.

 Felháborító. Ezzel a szóval lehet mostanság jellemezni a világ történéseit. Egy szlovák lap a címlapján magyarul ír...a magyar lapok üres címlappal jelennek meg...webhelyek, köztük a legnagyobb hírhedt torrentsitéja is elfeketítéssel tiltakozik...a külföldi világ vezető emberei elítélik mindazt, amit médiatörvényként aposztrofálnak. Az éppen idérkező EU máris vizsgálódást kezdeményez. A kormányunk mindent cáfol: félreértés van, a fordítások hibásak. Nincs itt cenzúra! A Tilos Rádió meg hogy mert egy Ice-T dalt esti órában lejátszani? A rádióknak most tutira kemény napjaik jönnek: át kell nézniük a dalokat, hogy miben van "kiskorúra veszélyes" szövegzet. Akár magyarul, akár angolul. Persze hogy egy török dalt ki fog lefordítani és bármilyen dalt minősíteni, hogy áthallásosan nem e tartalmaz utalást vagy felszólítást bármi erőszakosra neadjég pornográfiára azt nem tudom. De mit is bukunk? Pl Gangxta Bátyót tuttira. A rapkultúra jelentős részén kívül még jópár rocknóta is bukóba kerül, mint pl a Beatrice "8 óra munka" című világöröksége is. Bizony, ha áttételesen is vizsgálódunk, akkor a "clean" verziók se lesznek jók. Na erre kíváncsi leszek.

 Ma csütörtök volt - munkaügyileg. Pesti árúbeszerzés - rohanós, pörgős nap volt jelentős papírmunkával megspékelve a normál teendők között. Vagy inkább mellett :) A végén az elmaradt kariajándékozás is megtörtént, de a kettő között még egy kis elsősegélyt is adtam egy gépnek, ahol egy vétlen kattintás a facebookon vírust moccantott be a gépbe. Ráadásul semmi se tudta levenni, csak kézzel sikeredett a gyógyítás. Majd a közvetítő haveromat látogattam meg az új otthonában, ahol kis kanbuliba keveredtem. Sör, pizza és dumálás, sztorizgatás folyt kellemes hangulatban, mely során az ember megint új infókkal tudott gazdagodni s látta a világot egy kicsit más oldalakról is. 

 Mert ahhoz a fránya egyensúlyhoz ez is kell...nomeg még 5 iccaka is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr782563944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása