Válasszatok.

 Délelőtt a városi ügyeket rendezve szépítkeztem. Illetve szépítkeztettem, hisz a tegnap reggeli ködös maszatban az autó eleje úgy nézett ki, mintha megjárta volna a Makó-Jeruzsálem szuperrallyt. Gyorsmosó, gyors eredmény, mégis minőségi változás. A nap olyan "megy minden jól a maga útján, ha belenyúlsz elszúrok az idillt" jelleggel folyt, a szomszédban duplán névnapoztunk, a helyi szülinapozás viszont kis késésem miatt áttevődött szombatra. Persze no para, így többet iszunk :) A napi utsó céges melóm egy kajáldában volt, ahol a T-szarok ismét nagyot alkottak. Amikor a T-s munkaidőben levő dolgozónak azt mondják házon belül pesten, hogy neki nem segítenek, inkább az ügyfél hívja fel a központi számot, az azért kicseszi a biztosítékot náluk is. Szóval a szombatom egy szépséges telefonsexxel is gazdagodhatott. Éljen. Egy ismerős meglátogatásakor ismét láttam beigazolódni az aranyértékű tényt: üzletben ne bízzál meg senkiben. Van hogy soktízéves emberi kapcsolatokat lehet milliókban kiváltani, magyarul átverve valakit 3 millióért eladni egy tizedét érő hangszert mondjuk. Ennyit ér egy ember szava, szavahihetősége. A pénz és önmaga lett sok embernek az isten.

 Az életnek a legszebb "tulajdonsága" a szabad akarat elve. Hiszen rajtunk múlik csak mindaz, hogy mit teszünk. Ha gondoljuk elmehetünk denevér módjára lógni a fáról, vagy felcsaphatunk szénégetőnek esetleg beállhatunk szerzetesnek. Megtehetünk bármit. Izé talán mégse. Mivel emóciókkal megáldott humanoid életformák vagyunk, a környezetünk irányába is vannak kötelezettségeink. A kérdés adott: elsődlegesen nekik, vagy elsődlegesen magunknak kell e megfelelnünk. A dolog nézhető érzelmi, értelmi vagy akár tradícionális oldalról is. Egy a biztos: tökéleteset sohasem tudunk majd választani. Vesztesek mindig lesznek...

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr362427152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása