május 05, 2010 - felesnap

2010.05.07. 00:41

 Nem bántam hogy ma félnapos voltam, hiszen volt egy kis időm kipihenni a kevés alvást és a hosszú utat. Még egy kis elpakolás is belefért, egészen jól helyére kerültek a dolgok.

Délutánra bementem dolgozni, ahol bizony volt bőven rámváró dolog. Egyik projektünk végső befejezésével azért csak megvártak bennünket a drága kollegáim, így irodánkívüli teendőm is lett egyből. Kicsit korábban végezve siettem egy találkozóra, amire már egy kis ideje vártam. A helyszín nem volt túl ideális, de a találkozó kellemesen telt. Jól elbeszélgettünk a friss történesekről és a kialakult helyzetekről. Nem is tudom, hogy mitől, de estére kicsit szédülni kezdtem. Lehet hogy a fáradtság, vagy a buszon gyakorta tüsszögő utastárs, a délutáni forrócsoki esetleg a társaság tett a betegévé? Nem tudhatom, de remélem nem tart sokáig. 

 Amiről még akartam kicsit írni, az Erdély, egyfajta utólagos összegzés. Ha itthon otthon vagyunk, akkor ott hogyan vagyunk? Az ott élő emberek vendégszeretete hihetetlen, szinte azt érezzük: otthon vagyunk. Otthon, egy elszakított kis világban, ahol sokan magyarnak vallják magukat. Nemcsak románul van minden kiírva, hanem magyarul is. Átmenni egy határon, saját nyelvemen olvasni a feliratokat és anyanyelvemen beszélni igencsak furcsa dolog. Igaz, hogy fejlődésileg mögöttünk járnak, de sokkal több emberi és természeti értékkel rendelkeznek. Ugyan volt olyan is, aki azt mondta: 10 év múlva ott is mindenkinek elveszi majd a pénz az eszét, s akkor ez a csodavilág megszünik szépen. De addig...öröm kimenni, talán még ott élni is jó lenne. Megszokni és részévé vállni annak a türelemnek, tiszteletnek és nyugalomnak ami rájuk jellemző. Egyvalami biztos: nem kell azért távoli országokba utazni a világ másik végére, hogy szebbet és szívet melengetőbbbet lássunk és tapasztaljunk. Csak ki kell menni a határon. Erdélybe, s nem Romániába.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr891980500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása