És ennek a jónak ezen a napon lett vége. Hajnali kelés, gyors reggeli, tempós indulás. Este már összepakolam a cókmókomat, így reggel már nem volt erre gondom. Reggelinek afféle hidegtálasdi volt: sonka, sajt, kolbász és egyéb felvágottak. Na és persze a kihagyhatatlan kakaó édesítette meg a napot.

 

 A rövid, de velős búcsúzkodás után Parajdra utaztunk át, ahol a sóbányában töltöttünk el egy órát Remélem hogy az allergiaszezon ellen jó hatást adott az immunrendszeremnek. Utunkat csak egyszeri alkalommal szakítottuk meg a határig: Kőrösfőn álltunk meg Korond helyett. Itt még egy kis maradék aprót szórtunk el, s megtudtuk: ne vegyünk erre felé pálinkát, mert nagyon rosszul járunk, hiszen valami kétes eredetű löttyel lettünk volna gazdagabbak. Gond nélkül átérve a határon egy vendéglőben töltöttük el a vacsoraidőben megtett ebédet. Ilyen gyorsan még sehol sem szolgáltak ki bennünket, a rendelés után 10 perccel már szinte midenki falatozhatott. Én egy kis cigánypecsenyét kívántam meg jó fokhagymásan, szép szál sültszalonnával körítve ubisalistul. Teli pocakkal indultunk tovább utunkra, s fél egy környékén érkeztünk. A kiszállásnál a végére maradtam, s bepakolás után szépen, óvatosan hazagurultam a kocsimmal. Saját ágyikó...ebben lehet a legjobbat aludni!

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr531980480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása