január 11, 2010 - díemdéj

2010.01.12. 18:06

 Rutinos leányzók egyből azt hiszik, hogy valami baromiranagy sale van a drogospiacon (drogeria markt), pedig ez egy kicsit más élmény, hiszen eljött a koncert napja. A koncert, melyre nagyon vártam már, bár volt alkalmam múlt nyáron is ottlenni, de akkor kicsit rontott az élményem két apróság: alacsony (tömegbe nem alkalmas) csapattagok és lyukrafutás (ez egy értelmezésben igencsak kellemetes dolog, de itt a rossz vágányra váltást jelenti). Mindezek után azt gondoltam, hogy nademostaztán mindent bepótolunk, de nagyon ám, sőt még annál is többet :) Félnap céges melózás után egy kis késéssel indultunk pestre, ahol a töltelékteendőinket nem sikerült megoldani, ergó a nap nem túl jó mederben folyt. Ez a kijelentést az időjárás abszolút cáfolta: bár rövid időre, de még a nap is áldásként szórta ránk sugarait. Eső noku, hó nuku, mindenegyéb égből pottyantós sültvarangyok noku, bár ahogy az eőrejelzést vizslattam inkább a viszaúttól tartottam leginkább.

  Felérve nagyfaluba régi Kanizsai haverunk, Z lakásán kezdtük a bemelegítést, ahol megismertük leányának anyját és magát a fentemlített aprócska jövevényt, aki az első pillanattól imádatáról biztosított (ok, ezt minden nő megteszi :P). Közben beesett Z munkatársa Matyusz, aki nőnemű egyed, s két legfontosabb jellemzője: bírja a pálinkát (jobban iszik mint az anyja) és képes kb 25 percet csuklóból a tükör előtt sminkelve eltölteni. Bár, - ahogy be is vallottam neki -én nem láttam a az after-before effektust igazán (jelzem ez két dolgot jelenthet: vagy szarul sminkel, vagy nem segít szebbé tenni). Z-ék egy könnyed kis 15perces sétára laknak az Arénától, így a kocsi is jó helyen volt, nem kellett parkolózgatással bajlódni. Próbálkoztunk többféle hátszéllel, hogy póri állójegyünket megturbózva egyenesen Dave lábai elé csattoghassunk, de hasztalan. Beletörödve helyzetünkbe azért kihoztuk a maximumot: a kordon második soráig hoztuk be a formánkat, ahol (köszönhető a magasításnak) egész jó kilátásunk lett. Sok minden jót mondhatnék a koncertről, sőt, szinte csak jót, de nem ömlengek inkább. Azért pár apróságot azért bedobok: a Home végén olyan hangosan dúdolt a közönség, hogy nem kezdték el a következő nótát, hanem egy kis finom dobalapra szólózhattunk vagy 1-2 percig, míg Dave fejet hajtva előttünk köszönte az élményt. Kapott is belőle rendesen, s éreztük: ennek köszönhetően nagyon odatették magukat. Nagyon sok improvizációt hallhattunk, eredeti előadásmódban a Man Behind The Wheelt is elnyomták. A magyar fanclub is készült, az Enjoy The Silence alatt a közönség jelentős része különböző-ezerféle koronában mulatta végig a dalt, mely alatt felhívtam ugyan valakit, de ő nem értékelve a helyzetet nem is hallgatta meg...khmmmm. Rutinos DMesek jól tudják, hogy a Never Le Me Down Again alatt begyakorolt dolog, hogy az egész megvilágított közönség kartlengetve ordítja a szöveget. A porondról tuti nagy látvány lehetett, mert Dave "csak" annyit mondott: incredible (jelzem, egyik koncerten sem minősítette eddig ezt a cselekedetet). Mi sem panaszkodhattunk: minden hangszer egyedileg és összeségében is teljesen profin szólt. Mondom: teljesen profin! Természetesen mindannyian kiordítottuk a torkunkat, széttancoltuk magunkat és nem is értettem igazán, hogy az hogyan van, hogy a vállamtól lefele a lábamig úgy éreztem, hogy folyik rajtam az izzadtság. Egy apró szomorúságom akadt csak: a StrangeLove sajnos most nem volt bent a setlistben....brühühühü :(. Gyors kiszabadulás, fürge ruhatárazás, pár ötös+néhány smaci kiosztása után elkezdtünk visszamászni a kocsihoz. Közben megvárandó Z-éket nekiálltam az egyik fehér táblára kivetíteni a képeket, melyen sokan jót derültek, persze mi is remekül szórakoztunk. Z-től, Ágitól és Bekómázott Glóriától (aliasz Matyesz kicsit kiütve) elbúcsúzva kocsiba be, DM MP3 be, elindultunk haza idő be.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr101667097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása