november 01, 2009 - temetőnap

2009.11.01. 21:25

 Hajnalban ébredni arra, hogy az ember cicája folyamatosan prüszköl és rá nem jellemző hangokat ad, nagyon rossz kezdet egy napnak. Főként hogy alig bír utána visszaaludni. Így a délelőttöt kissé kómásan viseltem, s még bolhapiac se volt, hisz a mai nap hivatalosan munkaszüneti nap. Érdekes, mert koszorúspiac meg lehetett...ki a fene érti mindezt?

 Ebéd fincsi volt. Vörösboros vaddisznópörkölt gombával és nokedlivel. Kis prücskörészés, majd jött aminek jönnie kellett. Meglepően kicsi volt a forgalom, mintha jóval kevesebben mentek volna idén temetőbe, de lehet hogy sokan inkább délelőtt vagy tegnap tették tiszteletüket. Lehet hogy én vagyok csak maradi, de azt gondolom, a mindennapi élet változásait nem lehet bevinni a temetőbe. Nagyon sok ember mobiltelefonált és ráadásul hangosan tette. S egyre nagyobb a különbség az emberekben a megélés szempontjából. Van, aki a temetőben arról lelkendezik hogy "tegnap este mekkora hangulat volt", s mindezt a mobilján rögtönzött videókkal és slideshowval bizonygatja. Temetőben. Van, aki fennhangon hülyéz le valakit, hogy "ez nem normális, mennyibe került ez a koszorú". Temetőben. De van, aki több mint félórát ül a sír szélén a sötétben, hogy szinte észre se veszed. Temetőben. S van olyan is, aki egy mostanában meghalt 16 éves lány sírjánál ül, s hallod ahogy potyognak a könnyei a kőre. Temetőben. Ahol egy olyan sírt keresel s bolyongasz majd egy órát, s mégsem leled. Temetőben. Ahol egy fiatalon meghalt srác sírjánál egy közösen elszívott cigivel emlékeznek a srácok. Temetőben. Ahol ugyanezen síron gyönyörű, friss, hófehér virágkoszorú van, mert hiába 7 éve történt a pillanat, ami a család életét kifordította magából, a szülők sosem felejtik el. Itt jutott eszembe az alábbi idézet, ami utána folytonosan körözött a fejemben:

"Adj valamit, amitől múlik a fájdalom, kérlek

 Adj valamit, amitől enyhül a fájdalom, hogyha szeretsz

 Adj valamit, amitől múlik a fájdalom, nagyon kérlek!

 Adj valamit, amitől enyhül a fájdalom, ami éget belülről"

Ma nem teszek fel képet. Erre nincs kép(em).

ui: egy részeg miatt állt a forgalom vagy 3 percig a Petőfi utcán, amíg négykézláb átmászott az úttesten. Temetőnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr651491811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radioastronomy · http://h-r-a-o.extra.hu 2009.11.02. 16:55:21

... Kétségbeesett hangod
Zúg végig lelkemen
megbénít testet lelket tudatot.
tűrni és érzékelni ahogy elvész minden,
miért eddig éltem.
Amiért túléltem bármit.
Most bénán remegő ajkakkal földre rogyva tehetetlen testem
szemébe néz. és a könny feléleszt engem.
de akkor már csönd honol mindenütt.
Mégis szívemben vizhangzik hangod, fokozva a kínt.
Nem tettem semmit.
Féltem hogy elveszítelek,
Nem tettem semmit
s elveszítettelek.
süti beállítások módosítása