október 10, 2009 - 2. jazznap

2009.10.11. 03:07

 Jajj, de korán van néha a reggeli 9, mikor a szabadságon levő embert munkaügyben hívják... Igen, a délelőtt munkával tellett, miután következett egy kis pihi, merthogy a 2re beígért vendéglátogatás nem érlezett meg. Így nemkevés késéssel de befutott Éva+Zolka akik friss palacsintában részesedtek némi alkoholos röviditóka társaságában. Még szerencse hogy ránéztem az órára, mert így is beestünk este hetes kezdésre, otthonhagyva a fotóscuccomat, melyért két koncert között volt egy kis gyaloggaloppozás hsmk-home-hsmk útvonalon. 

Az első koncert a 3/4 vagy inkabb 7/8adrészben kanizsai Borbély Quartett volt, akik kellemes kis jazzükkel remek zenei behangolódást jelentettek az est további részére. Őket követte a K.L.B. trisó, akik a rockos jazzből (vagy inkább jazzes rockból) prónálnak megélni. Nagyon érdekes fusion zene volt ez, ahogy rockerejű gitárszólók illeszkedtek szépségesen a jazz normatívái közé. S máris itt volt a mai est külföldi nagyágyúja: Garry Willis, aki most a magyar Loop Doctors formációval lépett a kanizsai világot jelentő deszkákra. Bevallom, én többre számítottam s ezzel nem voltam egyedül a közel 3/4ház egészen megfogyatkozott a koncert közben. Hiába, azlrt a drum and base és a jazz fúziója számomra is eléggé idegennek tűnt. Ezt talán ők is érezték, hiszen relatív sok klasszikusabb hangvételű dolgot is hallhattunk tőlük, bár egy egyfázisos áramszünet kissé meglepő hosszúságú dobműsorra kényszítette Szendői Pétert. Minden jó ha a vége jó: Garryék elött kis földi dínomdánom és remek kapcsolatteremtési lehetőség is kínálkozott, mely reméljük a jövőben valamiféle előrelépési lehetőséget fog magával hozni. Szóval tényleg minden jó, ha a vége jó, hiszen megtudhattuk hgy mehetett le 18as karika nélkül a Bartók MR3ban olyan élő jazzműsor, ahol a templomban lévő windows alapú technika rutinos kurvaanyázásra késztette a művészt, s megtudtuk hogy a Zsámbék Jazzfeszt tök jó muri :) Nade tényleg igaz a midnen jó ha a vége jó: Bolla Gábor Quartettje nagyon jó, pörgős jazzel szolgált, melyet könnyed kis jamsession követett. Sajnos dobosból nem marad egynél több a környéken, így kurta lett, de nagoyn kellemes. 

Ui: aki lusta (de ilyen ne legyen!) felmenni a HSMK emeletére megnézni a kiállításomat, az onlány megteheti a http://picasaweb.google.hu/thetwog/JaZZanatok2009# címen. De vendégkönyvba rajzolgatni és kedves szavakat írni csakis a HSMKban lehet. Nomeg, més monitoron kuksizni és teljesen más nyomtatásban, szép méretben megnézni. MediaMarkt. Tudjétok. Hiszen hülyék nem vagytok!

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr861441763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása