A mai nap főattrakciója az Autómentes Nap volt. Nem tudom ki találta ki, de hogy helyszínileg a városok központjába találta ki, azt jelentősen nehezményezem. Csodálom hogy a környezetvédők nem tiltakoznak, hiszen köztudott, hogy a dugóban rostokló-araszoló autók termelik a legtöbb károsanyagokat. A másik kicsit érthetetlen dolog az, hogy mi a jó abban, hogy hétköznap napközbenre terveznek programokat. Hogy kevesen tudnak résztvenni, mert dolgoznak? Mert pár iskolából kitoloncolhatnak pár osztályt? Mint mindig kicsi volt az érdeklődés és az emberi sétaforgalom az utakon. Szerintem mindenki jobban járna, ha kitennék valami nemközponti, de zöld területre és/vagy munkaszüneti napon "ünnepelnénk". A kulturális programok is nemkissé hiányosak, valahogy nem érzem a dolgok átütő erejét. Ennyi ömlengés után jöjjenek címszavak a mai napomból: TX120, sóska és tepertőspogi, fogdoki, radio1, tiszta ablakok, squashvereség (6:4), stella.

Így a kép se lehet más csak sör, bár kisit másabb. kivitelben. Londonban voltunk egy olyan kocsmában, ami korábban templom volt, innen is a neve: Church Pub. Az épület kívülről és belülről is megőrizte eredeti mivoltját, bár a belseje az új cél érdekében kapott szépséges és hosszú fa bárpultot és kellemes bőr ülőalkalmatosságokat.

Na és mit ihat egy magyar londonban egy extemplomban?  Guinnesst, mert az ír. Csapolt cucc volt, teljesen más ízvilággal, mint az itthoni üveges edition. Nem volt olyan kávéjellegű íze, mint a betétdíjas variációnak, sokkal inkább sörre emlékeztetett. Ami elsőként meglepett: alig volt lehűtve! Kiderült, hogy ez még mindig nem az igazi ginisz, mert az csak Íroszágban csapoltan élvezhető és köszönő viszonyban sincs még az angliai csapolttal se. Asszem már akkor felkerült a wishlistemre: One Guinness in Ireland :)

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr971400717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása