november 03, 2010 - az jó...

2010.11.03. 15:12

 Nos, egy ideig igencsak elhanyagoltatok benneteket. Jó volt azért látni néha, hogy vannak mégis emberek, akik gyakran, szinte naponta bíztak benne, hogy újrakezdem.

 Szóval az elmúlt nemkevés napban az életem nagy változásokon ment keresztül, ismételten. Sok jó, sok rossz is volt ebben, de az Életben az egyensúlyhoz talán minderre is szükség van. De azt érzem, boldog vagyok, s ez minden fölé emeli a talán stagnáló egyenleget.

 Hogy miért is írok újra, megint? Miért is pont ma folytatom, vagy éppen kezdem újra? Na igen, volt ma pár tanulságos történet, amit gondoltam megosztok Veletek, csak hogy kapjatok egy kis finom szeletet a valóvilágból.

 S hogy mi is tolta ki ma a biztosítékot? Na lássuk, csak kezdjük a mai blogra rászánó esettel: a kapunkban (amit mi csak nemes egyszerűséggel a túltechnikázott mivoltját szemléltetendő "ufóleszállónak" titulálunk) egy járó motorú csúnyasárga, gagyi-neoluxxal lefújtfelnijű smart állt be, ezzel bénítva meg a csatorna kétirányú forgatagát. A szerencsétlen várakozókkal találgattuk hogy kié lehet, nomeg hogy mekora bátorság kell így hagyni, szabadprédára. Egyszercsak jön egy kopasz, magát nagyembernek tartó modernkor izomembere, s a finom kis megjegyzésemre, miszerint: "magára várunk ám többen" ellenreakcióként egy dölyfös, kihanemén "az jó"-t dobott be, majd szemrebbenés nélkül beült a fostalicskájába, és valszeg a szar kipufogójának köszönhetően mecsbokszhanggal távozott, s majdnem felkenődött egy autó elejére, merthogy őneki a kresz szabályok és az elsőbbségadás úgylátszik derogál. Nohát, nálam ezzel megalapítódott a smartgeci besorolás.

 A nap másik szépsége egy pályázat utolsó döfése volt. Bár nem voltunk a nyerő pozícióban, de mégis olyan meglepő fordulat következett, hogy csak na. A múltheti levélből kiderült, hogy bizony nem mi adtuk a legkedvezőbb ajánlatot. Bár nagyon furcsálom a nyertes árajánlatát, hiszen fizikális lehetetlenség a nagykereskedelmi ár alatt több mint 20 százalékkal kereskedni, azért gondoltam hogy kis idő múltán hivatalosan megérdeklődném, hogy milyen típusokkal lehetett ilyen kedvező ajánlatot adni. De erre nem kerülhet osr, hiszen a mai levélben kihirdették, hogy az eljárás érvénytelen, hiszen mindegyik pályázó hibás ajánlatot adott be technikailag. 8ból 8, ráadásul mi is? Hiszen ilyen problémával még sohasem találkozunk. Persze hogy kinyílt a bicska a zsebemben és a telefon után kaptam érdeklődni. 11.40kor az ügyintéző ebédelni ment, s 13 után várható csak. Persze 13.30kor még nem ért vissza. Jó kis ebédidő, mit ne mondjak. Később, mikor sikerült utolérnem, feltettem a nagy kérdést: mint jó tanuló, szívesen okulnék hibáimból, hát ide vele, mi volt a kizáró tényező. A válasz érdekes volt: az egyik készüékben nincs benne az, amit ők a kiírásban kértek. A csuklóbol adott válasz a következőképpen hangzott el: én leírtam hogy a kiírásnak megfelel, s amit hiányolnak azt mi magunk tesszük hozzá, ezzel számoltunk. A hölgy erre már habogni kezdett, s a szakmai emberre hárította, hogy az ő döntése. Én meg mondtam, hogyha valami nem tiszta (bár egyértelműen kihangsúlyoztam az ajánlatban), akkor miért nem kérdeznek, mielőtt azt gondolják hogy hülyék vagyunk. Miután rátértem hogy nagyon fura az indok, nomeg hogy 8ból 8 hülye van pontosan, a hölgy nem tudott mit mondani. Csak azt hogy nemsokára új pályázatot írnak ki...szóval talán lehet hogy nem a preferrált beszállító lett a győztes és inkább emiatt ment minden a levesbe? Magyarisztán...

 Az este kellemes borozgatásnak indult, aztán egy kőkemény antialkesz kakózássá süllyedt le. De sokat dumáltunk, mert az elmúlt hónapokban kicsit elszaladgáltunk egymás mellett, amink utólag láthatóan mesterséges okai is voltak. nembaj, fátylat a múltra és nézzük a jelent meg a jövőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr762420149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása