július 09, 2010 - csikágó

2010.07.09. 01:18

 Nem. Nem tudom valahol, itt mélyen felfogni. Csikágóvá vállik lassan ebben az országban minden település. Hogy eddig a gondolatig eljuthassak kellett az a tegnapelőtti, majd tegnapi hír is. Tegnapelőtt egy beszélgetés során derült ki, hogy egy közös ismerősünk 80év feletti édesanyját megtámadták egy tízemeletesben pár nappal ezelőtt. 2 fiatal suhanc a bejárati ajtó és a lift között elvette a néni táskáját és számomra érthetetlen okból olyan sülyosan bántalmazta az idős asszonyt, hogy kórházba kellett azonnal beszállítani. Nem fér a fejembe. Az hogy lopnak, azzal még agyilag tudok kezdeni valamit, de azzal hogy ezért egy magatehetetlen embert agyba-főbe verjenek sehogy sem tudok kibékülni. A Miért hatalmas űrt támasztó megválaszolhatatlan kérdése cseng a fülemben minduntalan. S még van ember, aki nincs a szemet-szemért, fogat-fogért elven amikor ilyent hall? A történet vége pedig tragédia. Az öreg hölgyet már sohasem fogja bántani senki. Tegnap meghalt. Meghalt két suhanc miatt, akik rátámadtak egy védekezésképtelen idős emberre. Honnan fakad ez a fajta hatalmas agresszió? Ki(k) gerjesztik, s miért nem vezetik le olyan helyen, ahol nem veszélyeztetik, sőt veszik el egy ember életét? Más kultúrákban az ilyen embereken a nép mond helyben ítéletet s húzzák fel a villanyoszlopra őket. S mégsincs halálbüntetés a bírák kezében, amikor a döntéseket meghozzák.

 Evezzünk egy kicsit könnyedebb vizekre talán. A mai nap az a rohanás kisiskolája volt. Első terveim szerint délben letettem volna a lantot és húztam volna ki Zalakarosra a fürdőbe. Mielőtt bárkinek eszébe jutna, hogy irigykedjen, jelzem nincs miért, hiszen fotózni mentem. Jójó, a végén persze hogy volt locsipancsi koktélsegyebek :) De délben a terv dugába dőlt. Egy melóval megcssúsztam, s beeesett egy, ami bár várható volt sajna a számításaimból kimaradt. Még szerencse, hogy először a délelötti 10ről 13 órára, majd később 14re lett átpakolva. Még szerencse, hiszen félegykor még a cégnél püföltem a gépet, s hazafelé indulva jött a meglepetés: a kicsi kocsim rendetlenkedik, ha gázfröccsöt tolok neki, akkor kijön egy hibajelzés és lecsökkenti a fordulatszámot. Fotóscucc a kocsiba, s egy kedves ismerősöm segítségségével máris gondos kezekbe került a kocsim. Első nekifutásra a kézikönyv első varációját próbáltuk ki: valszeg víz került az üzemanyagba, mondta a júzergájd. Nos, üzemanyagszűrő kivesz, kiönt: jéééé volt benne egy picike víz tényleg, bár nem jelentős. Cucc vissza, s (most kopogtam le kisujjal fán alulról) azóta is pöpec, talán még jobb, mint újkorában :) Teljesen szépen, időben értem ki, bár az utat végigtelefonáltam, sőt még kiszállni is késve tudtam a kocsiból. Pont időben érkeztem, az első akcióhoz készülődött a kis csapat. Máris belecsapam a lecsóba, s meg sem álltunk vagy esti 6ig. Kint-bent, fent-lent, mindent teljesítettünk, s nyugodtan terülhettem el a sportmedence kellemesen hűvös vizében. Az ejtőzés végén meglátogattam egy karosi ügyfelemet, akinél néhányka dolgot rendberaktunk, egy jót eldumálgattunk, majd fél9re visszatébláboltunk a fürdőhöz, hiszen kezdődik az éjszakai medencés történet. Egész szép számú ember volt kiváncsi az éjszakai fürcsizés élményére, melyet karaoke is színesített. Ezt egy kicsit bulizósabb (köztük néhány tajtrészeg) csapat ki is használta, volt is támadás ám a kicsi füleink ellen. Egy kis Mojito és sok fotózás végén ismét csobbantunk, szaunáztunk, gőzkabinoltunk és ismerettségeket próbáltunk kötni. Majd kocsiba be, szúnyogok túlvilágra, kanizsára be, Indián haza, jómagam haza, aztán blog. De ezt már úgyis tudjátok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr932139930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex!led 2010.07.17. 16:52:22

csúúcs az úszógumis fiús kép!! ;) grat hozzá :)
üdv.: speti
süti beállítások módosítása