június 24, 2010 - káoszdéj

2010.06.24. 23:52

 Iszonyú szintű elmaradásba kerültem blogügyileg. Is. Mármint elég sok teendő vesz körül, amiből ugyan minden nap egy rendes adagot lehámozok magamról, mégis azt érzem: csak egyre több lesz belőle. Mint a giliszta, amit ha félbevágsz, kettőként fog tovább élni. Ezt nevezem ám én az osztódás nagymesterségének. Visszatérve a bloghoz: most inkább ismét elkezdem ezt kvázi újra a mai naptól, s később frankósan bepótolom magamat. Legalábbis bízok benne hogy ez lesz belőle :)

 Szóval káosznap. Miért is? A Sanyiék mátol el vannak utazva, mellyel még akad bőven teendőm. Hiányán vagyunk egy szállásnak, nomeg vannak egyéb keverések is. Arról nem is szólva, hogy Madridban szálltak át, illetve csak szálltak volna át. Csakhát a kedves spanyol reptéren sztrájk van. Leszállni még le lehet, de fel már nem sikerül. Ígyhát buktak egy napot, valamikor holnap egy másik társaság másik gépével ha minden jól megy délután felszállnak s reppennek tovább. Persze Madridban éppen 100 fok van, páratartalom ezerrel, szal folytogató iszonymeleg, víz meg (tenger, medence, stb) sehol. Ok, hogy kaptak szállást, amit fizetnek nekik, de vajon mi lesz azokkal a költségekkel, amikkel az egyébként lefoglalt szállás, autóbérlés, stb jelent? Visszatérítik ezeket, vagy nem? S az elvesztegetett nap, amíg már ott élvezhetné az ember a létet, ahova menni szeretett volna az mennyibe kerül? Megváltják mindezt pénzben, vagy bármi másban? Na erre kíváncsi leszek.

 Ma melóügyileg is kicsit besokalltam. Nem elég hogy egy ígéretemet nem sikerül megoldanom, helyette jópár született. Mármint ígéret és megvalósítás is. Remélem holnap megnyílnak az égi csatornák, s minden rendbekerül. A cég éppen átalakulás alatt van, s ez sok helyen túlbuzgó és bizalmatlan emberekben érdekes problémákat gerjeszt. Nembaj, jó az amikor az ember a könyvelőjét ráugrasztja egy hivatal gadaságisárra, hogy boxolják le a dolgot. Ami persze többszöri nekifutásra iszapbirkózva, de legalább sikerül.

 Megjött. Na nem a vérzésem, hanem a telóm, amit ebayen vettem egy mufurc osztráktól. Mufurc, mert nem volt hajlandó válaszolni egy kérdésemre sem, csak a pénzt akarta, mielébb. De cserébe 2 nap alatt meg is érkezett a cuccos. Kicist rosszabb az állapota, mint ahogy reméltem, de ezért az árért így is simán megérte azt gondolom. Egyből neki is estem a kísérletezgetésnek: szebbnél szebb rendszereket varázsoltam rá, melyben volt azért egy vicces programocska is. Hogy elérjem a nagyoncsak hőnáhított hatást, kb 1/10ed másodpercet ad arra, hogy két különböző helyre megfelelő katintás végezzek. Háááááát...nemtudom hányszor kellett próbálkoznom, mire ráéreztem a csízióra s egyből sikeredett. Azóta is minden szép és jó, mindennek meg vagyok elégedve stb.

 Túlóra után hazaesve semmihez sem volt kedvem. Rendet kellene rakni, volna mit tesztelni, javítgatni is, sőt egy kis erősáramú szerelgetéssel is ludas vagyok a lakásomnak. De inkább csak ültem s próbáltam kicsit feltöltődni, hiszen ma kezdődött a Csóstock fesztivál, ahol 3 napon keresztül élő rockzenét élvezhet a nagyérdemű, aki a nevetségesnek kikalkulált napidíjjal benevez a rendezvényre. A bejáratnál a biztőrrel poén5percet tartotunk, ahol megemlítettem hogy van nálam kereksedelmi mennyiségű étel is ital (mutattam a pocakomra), nomeg 3 db teleszkópos szamurájkarddal próbálok belépni. A testüregátkutatásos szócsatában én győztem a 70-200+SB600 combóval, csak hogy képem is legyen hozzá :) Egész sokan voltak, persze a tavalyi nagyon lézengős látogatottsághoz képest. Azért így is kissé családias hangulatban folytak a koncertek, az egyik csapat nagy örömömre egy kis Metallicát is nyomott :) Két koncert után győzött a fáradtság és a nagymennyiségű szúnyog, akik az !ajkamat! is megcsípték. Durva, mi? Aki pedig kiskubizza hogy 6 kg szúnyog mennyi köbméter, az kap egy ingyen csótóátúszási lehetőséget 3 fő részére, magukat hullára nevető közönséggel is. Na abakuszra izé tudományos számológépre feeeeeeeel!

ui: egy kis közélet-politika. Vagyinkább cirkusz? Tragikomédia, ez a jó szó arra, ami itt folyik. Ismét nem sikerült egy közgyűlést megtartani, mert a polgármester nem vett fel a tárgyalandók közé egy személyesen érintett dodlgot, a saját szabaságának kiadását. Erre a képviselők a közgyűlásnek a polgármester néküli megtartását próbálták összehozni az alpolgármester vezetésével. Ennek okán a polgármester meg rendőrjárőrt hívott ki. A végeredmény nem ismert számomra de gondolom, kudarc. Mint az elmúlt időben szinte mindig. Az ilyen esetek után kezdi egyre inkább úgy érezn iaz ember, hogy a jelenlegi politikai szereplők egyre inkább leszerepelnek, hiteltelenné vállnak. De mivel nincs más, ismát ugyanazok az arcok fogják a helyi politikát meghatározni. Csak kicsit más erőviszonyokkal. De megegyezés, konszenzus és esetleg előrelépésre ismét nincs egy fikarcnyi esély. Hátramenetel vagy csak helybenjárás? Már nem is tudom...

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr782108040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása