Munka, édes munka... Nem is tudom mi lenne velünk, emberekkel, ha nem kellene dolgoznunk. Minden bizonnyal halálra unnánk magunkat s nem tudnánk mit tenni a kis életünkkel. Még szerencse, hogy van munkánk, persze már akinek, hiszen a munkanélküliségi ráta ismét nem áll valami fényesen. Ha jól végiggondoljuk, minden egyes munkanélküli sajnos duplán "teher" a dolgozóknak, hiszen eggyel kevesebb befizető + eggyel több kifizetendő a dolgok rákfenéje. Ugyanez igaz a nyugdíjkorhatárral, amit emelgetnek, mert ők is tudják: 1 év eltolás bizony nekik 2 évnyit hoz.

 Elkezdődött a kiállításos szervezkedés, mármint lesz a balatonon is egy kiállításom alig potom egy hónap múlva, melynek a helye izé helyisége bizony még bizonytalan. Van egy lehetőség, de amíg nem látom élőben (hiába a sok fotónak róla) valahogy szkeptikusan érzem magamat. Persze lehet hogy az élő bejárásnál már elmúik ez a fajta negatív véleményezésem, de az majd csak ott derül ki.

 Munka után éde s a felüdülés: egy kiállítás megnyitójára voltam hivatalos. Mint sajtós, és mint a művész ideiglenes tolmácsa. A burmai születésű Patrick M. Yay festménykiállítása a HSMKban még jóidejig megtekinthető. Viccesen kért meg mindenkit a megnyitó alkalmébl, hogy nyugodtan, bárran véleményezzék a képeket. A legjobb kritikusaiként a gyermeiket említette, akik bizony nem egy képére aggatták rá a szar, gáz, stb jelzőket. A megnyitóra egész faluja eljött szinte, Valkonya jelentős számban képviseltette magát, még egy idős nénike is eljött a kis otthonkájában :) Megemlítette azt is, hogy az, hogy kikerült most a falra egy alkotás, nem azt jelenti hogy az készen van. Hiszen a Mona Lisa is 8 évig készült :) 

 Hazaérkezve nekiláttam a teendőimnek, nomeg az egész napon dúdolt dal eredeti verziójának meghallgatásának. Ez a dal egy emberről és a jelenlegi helyzetéről jutott eszembe. Hangerőt fel, bólogatás indul!

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr612084960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása