Egy nap munka nélkül nem a világvége, szinte fel sem veszi az ember, hogy vissza kell szokni, hiszen le sem tudott még ennyi idő alatt. A megszokottakkal ellentétben a csütörtöki árúbeszerzés mára tevődött át és ez kissé felkavarta a napot. Teljesen csütörtöki hangulatban tellett a nap, gyors árufoglaltatások és hiányos csapattal történő problémamegoldások. De hiába minden, az előírt tervet teljesíteni lehetetlennek bizonyult. Ma nyúlfarknyi ebédidőt tartottam, mert este Pécsre kellett mennem. Pécsre, ami most, idén 2010ben kulturális fővárosna van titulálva. Hol is kezdjen az ember körbenézni a neten, ha nem a hivatalos honlapon? A www.pecs2010.hu honlapon próbáltam a programoknak utánajárni, de ilyne rossz, pontosabban ilyen rosszul használható weblapot ritkán lát az ember. Hiszen egy keresőtől mit is reméljen az ember, ha nem azt hgoy kihozza az aznapi programokat. De nem. Ha egy koncert pl egy soknapos fesztivál részeként van (mint ez eléggé szokványos), akkor az egész fesztivált felhozza. Kattingassál csak paraszt, hogy megtaláljál mindent. Az már csak a hab a tortán, hogy ennek az egésznek baromira nincs marketingje. Egyik ismerősöm a honlapon jókorán feliratkozott a hírlevélre, melyből várta hogy egy halom programról fog elsőkézből értesülni. Persze eddig 1 azaz 1 deka levelet sem kapott tőlük. Ez aztán ám a marketing! Az egésznek semmi híre nincsen, most szembesültem azzal is, hogy egy halom finom kis jazzkoncert volt pár héttel ezelőtt, melyeket nagyon szívesen meglátogattam volna. Sehol sem lehet látni, hallani semmi reklámot arról, hogy mi lesz. Vagy nem is kell a néző, az érdeklődő, a városban időt eltöltő honpolgár? Érthetetlen számomra.

 Az is érthetetlen, hogy az utak felújításánál hogyan járnak el helyenként. Nekiállnak egy nagyobb (10km) út felújításának. Mit tesz a buta magyar? Lezárja egyből az egészet, mindenhova kibisggyeszti a 30as! táblákat, és nekiáll az egyik végén pár emberrel a felújításnak. Nem értem miért nem tesznek ki a sebességkorlátozó táblák alá egy táblácskát: 8.00-17.00ig. Merthogy amikor nem melóznak rajta, akkor mi a fenéért kell szöszmötölni az amúgy normális minőségű utakon? Hogy a rend éber őrei kaszálhassanak? A másik szépség, amikor egy kb 20m-es szakaszra kitesz egy mégdurvább korlátozást, mert van ott egy autókijáró. Annyira pici a táv, hogy nincs talán olyan barom, aki lelassít, hogy 3 mp múlva újra viszagyorsíthasson. Mindezen agymenések után viszonylag simán érkeztünk Pécsre, ahova fotózni jöttem egy rendezvényt. A munka végeztével pár perc frisslevegő után máris pattanás gépesjárművesbe, és tépés haza ezerrel. Najó, max 100zal csak :) Útközben meglepődve tapasztaltam, hogy a GPS odafelé másik utat lát rövidebbnek, mint visszafele. LOL, de nagyon. Így visszafelé a töksötétben eléggé vadregényes úton, a kaszói erdőben megbúvó aszfaltcsíkon tornásztunk hazafelé. Útközben találkoztunk pár rókával, 3 őzzel (az egyiket közelről is megcsodálhattuk, ahogy átteker a kétsávoson) és néhány macska-béka-stb is útrakerült. A megérkezés szinte mp pontossággal sikeredett: 23:00.00 :)

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr751886729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása