február 18, 2010 - ötletnap

2010.02.19. 08:09

 Amikor probléma kerül az ember szeme elé, akkor azonnal ötletelnie kell. Kitalálnia hogy az adott probléma éppen hogyan oldható meg. Ha meg nincs megoldandó helyzet (olyan szinte sosincs), akkor pedig más dolgokat pörgethetünk a fejünkben.

Így is történt és az ötletelés végeredménye egy fotózási ötlet volt, aminek az első előkészületeit már meg is tettem: felmértem kicsit a helyszínt. Persze ez a péntek sztorija lesz inkább, de a magyarázat legalább megvan a napi képekre. Ma volt torkos csütörtök, aminek abszolút nem volt hírverése. Mindenre gondoltunk, csak arra nem, hogy miért vannak az étteremben olyan kevesen. Hát persze, hiszen ők nem csatlakoztak az akcióhoz! Szóval bizony-bzinyon: a marketing fontosabb mint elsőre gondolnánk. Ha már marketing, akkor elmesélem hogy késődélután hol is jártam. A múltkor felemlegetett városrehabilitációs programnak a helyi vállalkozók számára meghirdetett fórumon vettem részt. Gondoltam,hogy el halom friss információt kpaunk. Hát nem. Szinte egyfajta honlapfelolvasós este volt, melyben nagyon kevés új dolgot tudhattunk meg. Azt eddig is tudtuk, hogy a cél a belváros autóforgalmának csökkentése, magyarán az eddigi 2x2 sávból 2x1 sáv lesz, így nagyobb helyet jelent a gyalogos közlekedésre. Na, erre aztán kíváncsiak leszünk! Persze ez csak a most tervezett 2. fázis. Az első fázis már nyert ügy, így az Erzsébet tér teljesen átalakul: eltűnik a Török kút (másolat), helyére kerül a Szentháromság szoborcsoport, teljesen új burkolat kerül a tér 20.000 m2 alapzatára, zenepavilon és látványos szökőkút is lesz. Nomeg lesz (jó)pár új körforgalom, ami pl egészen jó ötlet. Visszatérve a vállalkozások pályázati lehetőségére, a vicc az alábbi volt: ma (02.19.) kihirdetés, március 4 leadási határidő. Kicsit meredeknek tűnik, nemde? Legalább a polgármesterünk gondolkozott és egyből két héttel kitolta a határidőt. De hogy erre előtte nem gondolt a Városrehabilitációs Divízió? Már az is kicsit borzolja az ember vékonybelét, hogy miért kell majmolni. Mármint nem osztály, vagy hivatal a titilusuk, hanem divízió. Azt gondolja, hogy így komolyabban tűnik a dolog, vagy nem tudom mi az oka.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr751772350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása