...Hey stupid! Ez akkor ugrott be a fejembe, amikor a túlzott bátorság alábbi példájával szembesültem. Dél környékén caplattam kocsistúl visszafele a kórház irányából, hogy a Rozgonyi sztrítre esve folytassam az utamat. A Huszti téren a piroslámpánál várakoztam másodikként egy rendőrverda mögött, mikor a szembejövő sorból a 3. kocsira figyeltem fel: a piros tiautótoknak kifelé állt az indexe olyan irányba, amerre nem szabad fordulnia. Vagy nem tűnt fel neki a tőle kétméterre elaraszoló zsernyákskoda vagy ennyire bátor volt, hogy azonnyomban bepróbálkozott a fordulással sikerrel. A folytatás várható volt: a kékség azonnal egyívben megfordulva villogóstúl le is moccantotta az út szélére. Gondolom a bátorságpróba eredménye egy emlékezetes csekkecske formájában vállik az életútjának történetéve. Hcö. Persze előtte is volt történés, bár nem mondanám hogy túl sok szót érdemel, mert csak a mindennapok szokásos mókuskereke játszott. Na, a délután már tartogatott némi érdekességet. Pl. a finom ebéd után meghívást kaptam egy kis frissensült fánkra, amire rácsaptam mint desszert. Nos mit ne mondjak: jelentős pusztítást végeztem a fánkseregben s megnyertem a háborút. Visszaérve a munka mezsgyéjére egy érdekes ügyfél esett be, mondhatni esett vissza :) A hölgy egyik legszembetűnőbb tulajdonsága: azt hiszi hogy ő a tudás anyja mert állandóan ismételi magát. Sokszor, azonnal egymás után. Ráadásul fontosabbnak érzi magát az amerikai elnöknél, hiszen ő gép nélkül élni sem bír. Nomeg szerinte ez a gép a kezdetek óta nem tökéletes, de egy évig ő meg sem szólalt inkább erről. Mindezek öszesítve kellemes mosolygást, másból pedig nevetőgörcsöt váltottak ki. A nap másik híre, amit már korábban beharangoztam: cégünk kapta idén a kis- és középvállalkozások legjobbjának járó díjat! Azt gondolom hogy ez nem kicsi dolog, bár az okot sejtve talán csak logikus végeredmény. A lényeg: megvan az oklevél és a plecsni ójesz :) Aztán az is érdekes, hogy ma elítéltek egy embert a szocialista emlékmű megrongálásáért. Akárhogy is nézzük, az oroszok bejövetele eléggé diktatórikus lerohanás és gyarmatosítás volt. Az magában milyen ellentmondásos hogy egy ilyen rezsimnek a státuszszimbóliumai még mindig kint vannak a közterületeken. Vicc ez az egész. Bár viccnek azért egy kicsit erős, mondaná erre egy székely ember. Kettős mérce, mondja egy mai felnőtt. A munkaidő végeztével még ráhúztam egy keveset és megajándékoztam magamat egy hatalmas kád vízzel. Gondoltam, majd a víz kicsit kiszellőzteti az agyamat, ellazít és kikapcsol. A kádba mászva jutott eszembe, hogy napközben elfelejtettem valakit felhívni, hogy boldog névnapot kívánjak neki. Meg is tettem és az érdeklődő kérdésre jövő válaszban egy olyan dologra derült fény, amire nem számítottam.

 Persze, egy halálhírre senki sem számít. Főleg nem egy olyanra, ami kb. féléve történt s tudomással sem bírtam róla. Egy kedves ügyfelem halt meg akkor. Néhány perc beszélgetés alatt kiderült mindaz egy másik oldalról is, amit már tudtam: nagyon kedvelt engem. Bármikor találkoztunk, mindig magázódtunk és nagyon kedvesen bánt velem. Mindig meg akart vendégelni, egyszer el is fogadtam, s saját kezével hozott nekem isteni kapucsinót és finom kiflit az utca másik oldalán álló kávézóból. Mondataiban mindig a nevemen hívott, s mindig amikor kiejtette a nevemet mosolygott rám. Nem afféle bájvigyor volt, hanem igazi, tiszteletből és szeretetből érkező kedvesség. Nem is sejtettem milyen nagy betegsége volt és hogy milyen erővel verte vissza a halálos kór támadását. Megváltozott, észrevettem rajta hogy valami meghatározó történt az életében de nem gondoltam volna ennyire komolyra. Nem is mertem szóbahozni, megkérdezni hogy mi történt vele. Elment közülünk. A telefont letéve ez járt a fejemben, míg alámerültem a vízben. Érdekes, hogy a rák angol neve a cancer csak egy betűvel tér el cancel-től, ami eltörlést, megsemmisítést jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr21724023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása