december 19, 2009 - hóhulló

2009.12.19. 22:21

 Régóta volt ekkora hó, mint amekkora ma keletkezett. Egész délelőtt hatalmas pelyhekben esett s délután is próbálkozott. Ma legalább 4x kellett nagyadag havat lecuccolnom a  verdáról, hogy kilássak egyáltalán. De nem baj, végre van egy kis hó. Az egész város hópálya, én összesen egy hótolót láttam, az is felhúzott ekével tolta az ipart. Ilyenkor mindig eszembe jut a ZH címlapja: felkészültünk a télre! Tisztelt közútkezelő! Ennyi év után már nem hisszük el, mutassátok már meg egyszer!!!! Tudom a kocsik, az emberek pénzbe kerülnek, de asszem fizetünk éppen elég adót, hogy ha hóesés is van, tiszta utak fogadjanak. Persze tudom esik mint állat, de hogy a főúton is az autósok taposnak ki ösvényeket, az azért mégiscsak túlzás. Ma még munkanap is volt, bár ez nem igazán látszódott: bárhol is voltam, kis emberjárásról hallottam. Bank, óra és ékszerbolt, posta.

  A délután maradékja a keresztfiammal telt: ma volt az 5. szülinapja. Fini marcipánkülsejű tortát kapott, amit kevesen bírtak így mindenki meghámozta, én meg betoltam. Tőlem egy autós, táblás szettet kapott, amire elsőre azt mondta: ennek örülök a legjobban! Ez jól is esett, és már az első negyedórában realizáltam: jó volt a gondolatom, hogy ne egy olyan játékot adjak, ami nem visz előre, hanem egy olyant, amivel tanul. Tanulja a táblákat és a közlekedést, tanulja tisztelni a tűzoltókat, mentőket. Mert őket tényleg tisztelnünk kell, s segíteni a munkájukat. Nem véletlenül használják a megkülönböztető jelzésüket, bár én ha tehetem akkor is elsőbbséget adok nekik, ha ezek nékül közlekednek. Sajnos egy dolog megcsúszása miatt lemaradtam a mai nap fotós részéről: a Kanizsa Big Band évzáró koncertjéről. Az Erzsébet téren ember nem is volt, de a Kanizsa Rádió szajkózta: érkezik a Bikini és hatalmas koncertet fog adni. Ekkora hóesésben még én is úgy döntöttem, hogy kihagyom, bár szeretem D.Nagyékat. Itthon ismét nem unalmasan, hanem dolgosan teltek a percek, miközben félszemmel a Csillagszületik döntőjét hallgattam, s a neten latolgattuk az esélyeket: persze bizniszalapon, mert az egész erről szól. Emszídíszi nempálya, annyira rétegzene. Ugyanez igaz Andréra, vele sem lehet sok lemezt kitolni. A táncoscsávóbol megint nem lehet lehasítani nagylét. Mit is vesznek az emberek? Hát popzenét, amit a mi kis falusi barátunk a kőkemény falusi arcával nyom le, megfelelő színpadias elemekkel tarkítva. Bár a színpadot betölteni nem tudja, olyan mint egy fadarab, de tudja mikor kell krokodilkönnyezni és némán állni. Ki nyert? Na igen, biznisz foreva! Ezután már csak a retekklub hírek kellettek: emelkedik a pályamatrica, legnagyobb mértékben a 4napos. Vajon miért, jelentkezzen aki tudja! Igen, igen: abból adnak el legtöbbet, így toljuk már jól fel az árát: így is megveszi mindenki, mi meg kasszírozunk mint állat. Helló Agyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr151609941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xwomen 2009.12.21. 07:00:05

aranyos a keresztfiad!
nojjon nagyra!

süsüni 2009.12.21. 19:11:06

Ilyen nagy ajándék egy pici emberkének! Nem csoda, hogy nagyon örült neki, sugárzik a képről. Jó kis fotó, és irtó aranyos a gyerkőc. :-)
süti beállítások módosítása