A csütörtök az mindig sarkallatos nap. Egyrészt a péntek (mint szélsőnap) előhangja, másrészt az árúbeszerzés célnapja. Murphy segítségével ilyenkor, aznap jön a legtöbb melóba kerülő rendeléshullám. Lastminutenap, minden héten. Nem is csoda, hogy ezek a napok a keverések és megoldások napja.

 Sajnos, ami vasárnap történt, mára bizonyosodott be. Mármint, hogy meghalt egy vinyóm, rajta egy halom adattal. Amiről valszeg nem volt mentésem sem, de a legmérgesítőbb: dunctom sincs, mi lehetett rajta pontosan, így pótolhatatlánná vállt, ami pótolható lehetett volna esetleg. Mindegy, azzal sulykolom magamat, hogy semmi fontos nem volt rajta...már majdnem el is hiszem. Ma volt alkalmam pár pillanaot mélázni a középiskolás éveimről. A volt sulimba kellett befutnom estefele, amikor már szinte üres az épület. Meglátva a tablónkat (ami a maga korában eléggé kreatívnak számított, hiszen mint a modern reklámtáblák 3 oldalú volt, melyek sok hasáb formájában változtak: hol a tanárokat, hol az iskola képét, s hol bennünket mutatva automatikusan, időzítve váltott) feljöttek a régi emlékek: a mindennapos bicajozás reggelente, a 45percek kibekkelése, óra előtt a házik megírása (melyet gyakran mindenki rólam másolt), a tapintható félelem a felelő nevének kiválasztásakor, a büfében töltött kellemes percek, az ebédlőben megélt bulik élményei. Amikor az ember általánossulis, mindig középsulis akar lenni, mert mennyivel könnyebb; majd középiskolásként a dolgozó felnőtteket irigyli. Felnőttként meg az előbbi kettő állapotot, melyekben sokkal kevesebb problémája volt. Érdekes az élet és érdekes az ember(i gondolkozás). Hiszen úgy kezdjük, hogy semmit sem tudunk a világról és nem vagyunk szobatiszták. S mi lesz velünk végkorunkra? Ugyanez. Körforgás az egész élet, talán emiatt is szemlélünk mindent egyfaja periodicitással. Mindennek van amplitudója, periódusa, bár van minek nem lehet a mérőszámát emberi léptékkel meglátni. Hiszen az ismétlés a tudás anyja, én meg az apja :D

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr551572673

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ¡haga clic aquí! 2017.12.14. 03:14:20

Aki megzenésített több mint száz Ady-verset - OSZK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása