A csütörtök jó nap...jó, mert már majdnem péntek, ergó szinte hétvégi szemlélettel reppennek a madarak és téblábolnak a hangyák is. Ennek megfelelően az idő is kellemes volt, így próbálkoztam kihasználni a még jó időt arra, hgoy ne kelljen cipőbe bújni, hanem papucsolhassak még egyet, talán nem utoljára idén. Ilyen állapotban sétálgattam A pontból B pontba és az járt az eszemben hogy miért is van ez az ország ilyen nagy bélsárság. Kerestem azt az egy szót, ami mindenért felelős, vagypedig mindent megoldhatna. Vahogy az igény szóhoz jutottam el. Hiszen, ha lenne igény arra hogy megfelelő szakembereket foglalkoztassanak a cégek, így lenne igény arra, hogy magasabb fizut osszanak. Igény lenne a színvonalas oktatásra, igény a kitűnő oktatókra. Igény lenne a minőségi termékekre, melyeket az emelt fizukból meg lehet venni. Nőne a zsídípí, az iparban egyre többen lennének alkalmazva és talán beindulna egy jóértelemben vett 22es csapdája, ahol egyre nagyobb gazdasági pörgés lenne. Az emereknek lenne pénzük, igényükké válna a kultúra is. Lehet hogy ez egy kissé mufurc gondolatsor, de mi van ha tényleg csak mi, emberek kellenénk hozzá és tényleg csak a gondolkodásmódunkon, a szemléletünkön kellene változtatnunk. 

 A nap híre: több bankot büntettek meg cuzámmen 2 milliárdra. Nem icsi összeg, így tényleg kiváncsi voltam hogy ezt kik érzik most meg és főleg: miért is? Kiderült hogy a bankkártyás magas kezelési költségeket teljesen 98tól mesterségesen egyfajta kartellezéssel tartották fent. Bizony, ha te fizetsz a bankkértyéddal egy boltban, akkor a bolt bizony 4-5%kal kevesebb pénzt kap meg a kifizetett összegből. Fincsi ugye? Főleg ha a verseny miatt kénytelen vagy egyjegyű haszonkulccsal dolgozni, s így a margód egy jelentős részét mindjárt lecsípik. Szóval így most talán csökkennek a tranzakciós díjak. Kíváncsi leszek, hogy mire használják fel az így bejött összeget. Szerintem valamilyen fekete lyuk (vagy inkább fekete zseb?) pillanatok elött el fogja nyerni, s híre, e hamva nem lesz.

 

Tegnap kerestem egy képet az idei hegyaljai képek között, amikor kezembe akadt ez a tipikus fesztiváloskép. A két arccal pármondatos kommunikációba bocsátkozva kiderült, hogy találták ezt a ragasztószallagot és mivel megrögzött természetvédők, így azonnal felvették a hulladékot és újrafelhasznélták. Közelről érződött, hogy bizony néminemű aldehidtartalmú cuccot (gyk: sörborpálinka) használtak fel a rövid idejű brainstorm elött. ui: tegnap elvállaltam egy tanári melót, így újra megpróbálkozok a már felhalmozott gigantikus méretű tudásom továbbadásában, remélem megfelelő sikerrel fogok járni!

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr411405629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása