8 év, de közelinek tűnik, szinte csak az ember ősz hajszálai emlékeztetik az idő múlására. Pedig ezt a napot jóideig nem fogja tudni a kicsiny glóbusz lakossága kiverni a fejéből. Ezen a napon bizonyosodott be: sehol senki nem mondhatja magabiztosan ki hogy biztonságban van. Se aki Londonban a kastélyában kalkulálja hogy ma éppen hány millát akasztott le a tőzsdén, se az akinek már az életén kívül semmi mása sincsen és a világvégén éldegél. Senki. Talán ez volt az emberiség legnagyobb csoportos önbizalommegtörése alig pár szervezett terrorista által. Hihetetlen, igaz?

 S nemcsak ez a hihetetlen. Hihetetlen az is, hogy vajon miért van annyira csekély érdeklődés (itt Kanizsán tutira) a kulturális események iránt. Ma két Zolit volt szerencsém hallani és megörökíteni. Az egyik a Gangxa Döglény Zolcsika volt, akinek a koncertjéről remekül sikeredett elkésnem, merthogy segítettem egy új LCDTV beprogramozásában és leesésmentes felrögzítésében (remélem sohasem esik le...). Szóval ráéneklős, CDn van a zenekar előadás volt, jó rövid verzióban. Holnap ugyanott Tóth Vera is lesz, azt lehet megkukkantom, mert a hangját csipázom, de elötte valami egynyári parkettafektető csapat lesz, akiket asszem kihagyok. Itt olyan 60-100 ember volt, aki hallgatta az énekkart, akik még mindig a Bumm a fejbe korszakukból éldegélnek meg, hiszen Zolibácsinak nem mostanában volt új (sikeres) albuma se.

 Gondoltam hogy a másik rendezvényen, a Kollonay Zoltán féle "A napba öltözött Asszony" premierjén több ember fog összegyűlni, de meglepetésemre minimális érdeklődés kísérte az előadást. Konferanszié, tv, sajtó és tisztelt publikum összesen 10 alatt voltunk. Pedig akik nem voltak bánhatják, mert nagyon színvonalas volt a koncert. Kellemes hangzásvilág, jó előadásmód, igazi élmény. Kint egy idős hölggyel beszélgettem pár mondatot, aki lelkendezve sorolta, hogy mennyi impressziót kapott, s hogy most megy haza, ezek fognak forogni az agyában egész éjjel, s mivel költő, versbe fogja foglalni őket. Találgattuk vajon miért van ez az érdektelenség kis városunkban? Lehet hogy fizu előtt volt mindenki, vagy sok ment el az iskolakezdésre, esetleg a nyári nyaralás mínuszait nyögik? Vagy igénytelenség nincs igény a kultúrára?

A bejegyzés trackback címe:

https://napifoto.blog.hu/api/trackback/id/tr611376262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fotozabalo 2009.09.12. 15:58:49

Ezek után csodálkozom, hogy miért nem mondták le a koncertet. Az érdeklődés hiányára való tekintettel simán megtehették volna. Talán egy másik alkalommal, egy másik helyen...
süti beállítások módosítása